Filter:
7 redenen om je nú bezig te houden met de feestdagen

Wil jij het maximale uit deze thema- en feestdagen halen? Begin dan op tijd met je social advertising campagnes. Zo zorg jij voor een maximale impact. We zetten 7 redenen om nú te beginnen op een rij.

Lees meer
10 tips voor reageren via webcare

Webcare wint nog altijd terrein. Steeds meer merken reageren op vragen of opmerkingen via social media, geholpen door de opkomst van bijvoorbeeld Facebook Messenger en WhatsApp.

Lees meer
User-generated content in toerisme & recreatie

User-generated content is tegenwoordig misschien wel het belangrijkste marketingkanaal in toerisme en recreatie. Hoe stimuleer je gebruikers om content over jou te plaatsen en hoe kan USG zorgen voor een sterker merk?

Lees meer
Hoe reageer je op verschillende soorten reviews? 5 voorbeelden

In deze blog kijken we naar vijf typische reviews die je als bedrijf kan verwachten, en de do’s en don’ts bij het formuleren van een reactie.

Lees meer
9 tactieken om klanten te stimuleren een review te plaatsen

Wat kan je als merk doen om toch meer reviews te krijgen? In dit blog bespreken we 9 tactieken voor het genereren van meer reviews.

Lees meer
Wat zijn de belangrijkste marketingkanalen voor e-commerce spelers in 2019?

In deze blog verzamelden wij de laatste cijfers over de populariteit en ROI van de belangrijkste e-commerce marketingkanalen anno 2019.

Lees meer
6 social media engagement voorbeelden in het toerisme

(Dag)toeristen gebruiken in iedere fase van hun bezoek social media. Succesvolle toeristische bedrijven haken op al deze contactmomenten in. Hoe? Laat je inspireren door deze 6 voorbeelden van merken uit de toerisme- en recreatiebranche die social engagement snappen.

Lees meer
Webcare via WhatsApp: dit zijn de kansen en uitdagingen in 2019

Webcare via WhatsApp kent op het eerste gezicht alleen maar voordelen. De snelheid van chat. De privacy van e-mail. Het gemak van een bekende app. Terecht, of zijn er ook mindere kanten? In deze blog bespreken we de kansen en uitdagingen rondom webcare voor WhatsApp anno 2019.

Lees meer
5 tips om meer inzichten uit je data te halen

Met een paar klikken krijg je een overzicht te zien van alle gegevens die het systeem opslaat; tientallen grafieken en cijfers. De eerste keer dat je ze ziet zul je ze nauwkeurig bestuderen. Maar, wat zegt al die data nu eigenlijk?

Lees meer
12 e-commerce KPI's die iedere webshop moet volgen

De juiste e-commerce KPI’s vaststellen is cruciaal voor groei, maar het is niet eenvoudig. Als e-commerce organisatie hebben we beschikking over steeds meer data. Maar verzamelen we ook meer informatie? Inzichten waar we echt iets mee kunnen?

Lees meer
6 tips om het effect van je lokale social media strategie te vergroten

Social Media Marketing is zowel voor B2B als B2C organisaties een ideaal marketingkanaal om de doelgroep te bereiken en marketingdoelstellingen te behalen. Stel je bent een landelijke organisatie met een webwinkel en meerdere fysieke winkels. Hoe zorg je er dan voor dat je toch als één merk naar buiten treedt op social media en de consument je ook zo ziet?

Lees meer
Partners