SEO - zoekmachine optimalisatie

Online vindbaarheid via zoekmachines is vaak het verschil tussen wel of geen traffic op jouw website. De ranking die een zoekmachine als Google toekent aan jouw website is hierbij cruciaal. De algoritmes van deze zoekmachines veranderen continu. Het is dus zaak om te blijven tweaken en jouw website te optimaliseren. Gelukkig kennen onze ervaren SEO-specialisten alle ins en outs van de zoekmachines. Wanneer we dit combineren met jouw marktkennis zorgen we samen voor optimaal organisch verkeer naar jouw website.

 

Onder de motorkap: SEO-techniek

Een technisch goede website is de motor achter SEO. Heb je de technologie niet op orde? Dan leidt dit tot een verminderde ranking of in het slechtste geval een volledige verwijdering uit de zoekmachines. Onze experts nemen een kijkje onder de motorkap van jouw website en brengen alle technische SEO-verbeterpunten in kaart. Vervolgens adviseren ze je over de best mogelijke oplossing. Heb je geen tijd om deze actiepunten met jouw websitebouwer te bespreken? Laat het dan aan ons over. Onze experts schakelen rechtstreeks met jouw websitebouwer om alle technische issues en verbeterpunten door te voeren.

 

Zoekwoordanalyse & content

Zonder zoekgedrag is er geen SEO. Jouw doel is gevonden worden op de relevante zoektermen van jouw doelgroep. RIFF werkt vanuit een uitgebreide zoekwoordanalyse. In deze analyse besteden we aandacht aan zoekvolumes, zoekintentie, concurrentie, waarde, advertentiedata en natuurlijk huidige trends. Vervolgens adviseren of helpen we jou met het (her)schrijven van de content op jouw website. Zoekmachines zien in no time hoe relevant jouw pagina’s zijn voor de doelgroep. We beperken ons niet tot de tekst op jouw website; ook afbeeldingen, video’s en paginatypes nemen we onder de loep.

 

Linkbuilding

Hoe verhoog je de organische positie op relevante zoektermen en de relevantiewaarde voor zoekmachines? Een handig hulpmiddel is het doorlinken vanuit websites naar jouw eigen website. Hiermee leggen we een basis voor succesvolle linkbuilding. Onze SEO-specialisten vertellen je hoe je die autoriteit krijgt en helpen je bij de uitvoering. Daarnaast kunnen we je ook helpen met de creatie van blogs, afbeeldingen, video’s en infographics waarnaar vaker gelinkt wordt door websites met autoriteit.

 

Location, location, location!

Bij het sorteren van zoekresultaten gaat het niet alleen om relevantie, ook locatie is een belangrijke factor. Heeft de zoekopdracht een lokaal karakter, dan ziet het zoekresultaat er heel anders uit. Het is daarom belangrijk dat al jouw gegevens bekend zijn bij de zoekmachine én dat je jouw website optimaal afstemt op lokale zoekwoorden. Onze SEO-specialisten helpen je graag met het optimaliseren van je website en Google Mijn Bedrijf-profiel. Zo weten mensen uit de buurt je nóg beter te vinden.

Meer weten?
Marieke Neve
Manager Digital Marketing

Wil jij ook optimaal gevonden worden en wil je weten de RIFF SEO specialisten voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op.

T: +31883450300
E: marieke.neve@riffonline.com

Contact
Partners